Kulturális látnivalók és feltöltődési lehetőségek

Füzéri Vár

Vágáshuta több pontjáról gyönyörű kilátás nyílik hazánk egyik legrégebbi erődítménye, a szikrázóan fehér Füzéri Várra.

 

21 perc

Bővebben

Sárospatak - Rákóczi vár

Látogasson el Sárospatakra, a Rákóczi-várba, ami az ország legjelentősebb Rákóczi kultuszhelye. Egy különleges kiállításon az ágyúöntés folyamatait is láthatjuk az öntőminta elkészítésétől az öntésen át a kész ágyúcsőkig.

 

43 perc

Bővebben

Boldogkői vár

A Zempléni-hegység lábainál fekvő, barackfák és sudár feketefenyők öleléséből magasba emelkedő, sziklára épített romantikus lovagvár különleges környezetben, újjáépített palotaszárnnyal és gyönyörű panorámával várja vendégeit Boldogkőváralján.

 

54 perc

Bővebben

Regéci vár

A Zempléni-hegység egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a Regéc fölé magasodó vulkáni kúpon álló, II. Rákóczi Ferenc otthonaként is ismert regéci vár. A 639 m magas Várhegyet célszerű Regéc vagy Mogyoróska felől, a jól jelzett Országos Kék Túra útvonalán megközelíteni.

 

1 óra

Bővebben

Füzérradványi kastély

Látogassa meg a nemrég teljeskörűen felújított Károlyi-kastélyt Füzérradványon, sétáljon a kastélyt körülölelő park növényritkaságai között az óriás platánok ölelésében, amelyek minden évszakban lenyűgöző látványt nyújtanak.

 

17 perc

Bővebben

Borsi Rákóczi-kastély

Újra megnyitotta kapuit a szépségében megújult Rákóczi-kastély Borsiban. A határ szlovák oldalán, Sátoraljaújhelytől alig 5 kilométerre álló kastélyban látta meg 1676-ban a napvilágot a későbbi fejedelem, II. Rákóczi Ferenc.

 

32 perc

Bővebben

Széphalom - Magyar Nyelv Múzeuma

Széphalom a XIX. század eleji nagy nyelvújítás központja volt, a mozgalom vezéralakja Kazinczy Ferenc (1759-1831) lakott itt, családi sírkertje igazi zarándokhely már a reformkor óta. Az Ybl Miklós által tervezett Emlékcsarnok a magyar klasszicista építészet remekművének számít, a közelében pár éve átadott, modern épületben lévő Magyar Nyelv Múzeuma teszi teljessé ezt az egyedülálló látnivalót.

 

20 perc

Bővebben

Hollóháza - Porcelánmúzeum

A Kéktúra útvonal keleti végpontja Hollóháza, ahol a kétszintes Porcelánmúzeumban kronologikusan felépített kiállítás mutatja be a hollóházi porcelángyártás történetét a kezdetektől napjainkig.

 

25 perc

Bővebben

Hercegkút és környéke

A sváb falu, Hercegkút két végén lévő emeletes pincesorok népi építészeti emlékként a Világörökség egyedi értékei közé tartoznak. A Kőporosi és a Gombos-hegyi pincesor kőháromszögei mögül induló pincék általában kétágúak, az akár negyven méteres járatok a föld alatt is többszintes pincerendszert alkotnak.

 

40 perc

Bővebben

Zemplén kalandpark

Célozza meg a Zemplén Kalandparkot , ahol libegőzés közben a talpa alatt fütyül majd a szél, miközben gyönyörködik a festői tájban! Próbálja ki a szenzációs bobot és az extrém átcsúszópályát is!

 

24 perc

Bővebben

Sárospatak - Végardó Termálfürdő

Sárospatakon pihenjen a Végardó Termálfürdőben!

 

39 perc

Bővebben